A neves villányi borász, Bock József és a művész magyarországi fellépését szervező GuliAnd Menedzsment tulajdonosai, Mesterházy Gyula színész és Magonyi Andreas Zsolt operaénekes közösen látták vendégül Plácido Domingót, aki augusztus 10-én ingyenes koncertet ad Budapesten.
A baráti hangvételű vacsora hagyományos ételeket felvonultató menüsorát Bíró Lajos, a Bock Bisztró és a budai KisBíróhoz címzett étterem társtulajdonosa alkotta meg a Bock Pince boraihoz. Az este során saját készítésű hideg vegyes ízelítőt, szusiszerűen megformált, kemencében besütött hortobágyi palacsintát és a séf klasszikusát, ökörpofa „retró”-t, szolgáltak fel, azaz ökörpofából készült pörköltet velős csonttal, malacfüllel, végül desszertként csokoládés, puncsos méteres kalácsot.Marta és Plácido Domingo a vacsorán
Pécs polgármestere, Páva Zsolt és a GuliAnd csapata első alkalommal 2008-ban, a sztártenor nagysikerű pécsi koncertjének idején hívta meg Villányba a művészt. Plácido Domingo ekkor ismerkedett meg a villányi régióval, így a Bock Pince boraival, s azóta magával viszi a borvidék jó hírét mindenhova a világon. Az operacsillag és a villányi borász egy évvel később, a szintén Pécsett megrendezett Operalia elődöntőjét követően még szorosabbra fűzte a kapcsolatot: Domingo tizenkét operaházi igazgató, az Operalia 2009 zsűritagjai és barátai társaságában látogatott el a Bock Pincébe.Bock József és Plácido Domingo a Bock Pincében 2008-ban. Fotó: Marsalkó Péter
Mint kiderült, kölcsönösen „megfertőzték” egymást saját szenvedélyükkel: Bock József ma már kifejezetten kedveli az operát, rendszeresen ellátogat operaelőadásokra, legfőképpen Plácido Domingo és az általa felfedezett énekesek magyarországi és külföldi koncertjeire; a Bock Pince pedig a legendás tenor és az Operalia-díjas új nemzetközi operasztár-generáció koncertjeinek egyik állandó partnere.
Plácido Domingo, aki köztudottan lelkes híve a gasztronómiának, nem csupán vendégként fordul meg a világ legjobb éttermeiben. Richard Sandoval tulajdonos-séffel közösen nyitották meg New Yorkban a Pampano nevű modern mexikói vendéglőjüket, amit 2010-ben újabb étterem követett: a latin–ázsiai ételeket felvonultató Zengo, amelynek része a japán szeszes italokra specializálódott Saké and Shochu Lounge és a Tequila „Könyvtár” is, ahol 400 fajta, agavéból készült párlat szerepel az itallapon.
Fotók: Mészáros Annarózsa