Zabhegyező

Az élet vasárnapja

Ökörpofa és villányi borok Plácido Domingo asztalán

2016. augusztus 10. 10:57 - Melita

A neves villányi borász, Bock József és a művész magyarországi fellépését szervező GuliAnd Menedzsment tulajdonosai, Mesterházy Gyula színész és Magonyi Andreas Zsolt operaénekes közösen látták vendégül Plácido Domingót, aki augusztus 10-én ingyenes koncertet ad Budapesten.

A baráti hangvételű vacsora hagyományos ételeket felvonultató menüsorát Bíró Lajos, a Bock Bisztró és a budai KisBíróhoz címzett étterem társtulajdonosa alkotta meg a Bock Pince boraihoz. Az este során saját készítésű hideg vegyes ízelítőt, szusiszerűen megformált, kemencében besütött hortobágyi palacsintát és a séf klasszikusát, ökörpofa „retró”-t, szolgáltak fel, azaz ökörpofából készült pörköltet velős csonttal, malacfüllel, végül desszertként csokoládés, puncsos méteres kalácsot.bock_domingo_kis_22.jpgMarta és Plácido Domingo a vacsorán

Pécs polgármestere, Páva Zsolt és a GuliAnd csapata első alkalommal 2008-ban, a sztártenor nagysikerű pécsi koncertjének idején hívta meg Villányba a művészt. Plácido Domingo ekkor ismerkedett meg a villányi régióval, így a Bock Pince boraival, s azóta magával viszi a borvidék jó hírét mindenhova a világon. Az operacsillag és a villányi borász egy évvel később, a szintén Pécsett megrendezett Operalia elődöntőjét követően még szorosabbra fűzte a kapcsolatot: Domingo tizenkét operaházi igazgató, az Operalia 2009 zsűritagjai és barátai társaságában látogatott el a Bock Pincébe.0047.jpgBock József és Plácido Domingo a Bock Pincében 2008-ban. Fotó: Marsalkó Péter

Mint kiderült, kölcsönösen „megfertőzték” egymást saját szenvedélyükkel: Bock József ma már kifejezetten kedveli az operát, rendszeresen ellátogat operaelőadásokra, legfőképpen Plácido Domingo és az általa felfedezett énekesek magyarországi és külföldi koncertjeire; a Bock Pince pedig a legendás tenor és az Operalia-díjas új nemzetközi operasztár-generáció koncertjeinek egyik állandó partnere.
Plácido Domingo, aki köztudottan lelkes híve a gasztronómiának, nem csupán vendégként fordul meg a világ legjobb éttermeiben. Richard Sandoval tulajdonos-séffel közösen nyitották meg New Yorkban a Pampano nevű modern mexikói vendéglőjüket, amit 2010-ben újabb étterem követett: a latin–ázsiai ételeket felvonultató Zengo, amelynek része a japán szeszes italokra specializálódott Saké and Shochu Lounge és a Tequila „Könyvtár” is, ahol 400 fajta, agavéból készült párlat szerepel az itallapon.bock_domingo_kis_1.jpg
Fotók: Mészáros Annarózsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr4010115872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása