Zabhegyező

Az élet vasárnapja

MONYO csapfoglalás az Élesztőben

2016. március 19. 19:53 - Zabhegyezgető

Szerdán kezdődött és vasárnapig tart az Élesztőben a kőbányai MONYO Sörfőzde csapfoglaló akciója. A csapfoglalás is egy olyan fogalom, amit a sörforradalom hozott el nekünk. Azt az eseményt értjük alatta, amikor egy, vagy akár több napra is egy sörözőben az összes csap átminősül vendégcsappá, de úgy, hogy a sörök csak egy sörfőzdéből származnak. Esetenként ez általában hat-nyolc, esetleg tízféle sört jelent. Az Élesztőben azonban összesen huszonhat csap üzemel, így egyelőre kevés hazai sörfőzde vállalkozhat itt teljes csapfoglalásra.

A MONYO-nak ez most összejött, amiben nyilván szerepe van az épen búcsúzkodó télnek is, mivel a sörfőzdéknek ilyenkor inkább jut idejük kísérletezgetni, mint a nyári szezonban, amikor hagyományosan több sört fogyasztunk. Valójában nem is huszonhat, hanem huszonkilencféle sör érkezett az Élesztőbe, tehát van miből válogatni még a hátralevő másfél napban is.


Ezúttal abban a szerencsében lehetett részünk, hogy megkóstolhattuk a MONYO-ban készült olyan kollaborációs és bérfőzeteket is, mint például a székesfehérvári püspökség sörei, amire egyébként csak Székesfehérváron lenne módunk.
Minden különösebb hírverés nélkül két új sör is bemutatkozott, a közkívánatra készült Belgian Trip' belga tripel és a Black Aligator nevű saison.

p1030499.JPG

A Black Aligator és a Belgian Trip'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr698505372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása