Zabhegyező

Az élet vasárnapja

Kézműves palackozás a Belga Sörök Házában

2016. május 03. 19:57 - Zabhegyezgető

Ma már történelmi tényként kezelhetjük, hogy a láger sörök gránitszilárdságúnak hitt tömbjén a belga sörök okozták az első tétova repedéseket jó húsz évvel ezelőtt, amikor egy kis cég belefogott a magyarországi importjukba.

Eleinte egy kis furgonnal ingáztak 30-40-féle sörrel Belgium és Budapest között, és csak a saját kocsmáikba szállítottak. Később teherautókra váltottak, nagykereskedést alapítottak, sörboltot nyitottak és ma már nagyjából 250-féle belga sört forgalmaznak, plusz évente rendeznek egy háromnapos belga sörfesztivált.
p1030517_800x600.jpg

A cég legújabb attrakciója az új helyre – a Matróz kocsma söntése mellé –, a Bem rakpart 15. szám alá költöztetett Belga Sörök Háza. Az új, a korábbinál jóval nagyobb alapterületű sörboltban folyamatosan kapható a Belgaco Kft. teljes palackozott sörválasztéka, kiegészülve olyan speciális kiadásokkal, mint a Gulden Draak whiskys hordóban érlelt változata, a Gulden Draak Brewmasters Edition Nr. 3., vagy a Gouden Carolus Indulgence, ami a Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw whiskys hordóban érlelt verziója. De itt sorakoznak még a polcon a Bush de Nuits, valamint a Bush Préstige is. Ezt a két típust 6-8 hónapig érlelik olyan tölgyfahordókban, amelyeket korábban Burgundia híres borának, a Nuits-Saint-Georges-nak készítéséhez használtak, és itt van a Deus is, az a belga sör, amit egy évig érlelnek champagne-i pezsgőpincében.

bsh5.jpgA Belga Sörök Házának újdonsága a PEGAS CrafTap palackozó berendezés. A vásárlók alkalmanként négyféle belga sör közül választhatják ki azt, amelyet saját csapolást követően 0,75 literes csattal zárható, visszaváltható palackban hazavihetnek. A szerkezet előbb szén-dioxiddal átöblíti a tiszta palackot, majd ezt követően tölthetjük meg a választott sörrel. Valódi kézműves palackozás élmény minden vásárlónak!

p1030520_800x600.jpgA Belga Sörök Házának átköltözésével nagyjából egy időben elindult a www.belgasormester.hu weboldal is, amelynek célja, hogy a Belgaco Kft. által Magyarországon forgalmazott belga sörök részletes ismertetésén és népszerűsítésén kívül szélesebb spektrumban bemutassa a belga sörkultúrát. Az oldal folyamatosan frissülő gasztronómiai és kulturális hírekkel, receptekkel, webshoppal, valamint egy sörtérképpel is várja a látogatókat. A térkép abban segít, hogy a sörkedvelők mihamarabb megtalálják az általuk kóstolni kívánt belga sör hazai lelőhelyeit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr458683880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása