Zabhegyező

Az élet vasárnapja

Nem bírnak leállni

2016. július 19. 13:28 - Zabhegyezgető

Lesz-e hatezer sörfőzde 2020-ra az USA-ban?

Egészen elképesztő az amerikai kraftsör térnyerésének töretlen lendülete. A 2014-es 600 fölötti után 2015-ben további 547-tel nőtt a sörfőzdék száma az Amerikai Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy – papíron – 2015. december 31-én összesen 4269 működő sörfőzde volt az USA-ban, amelyek közül mindössze 44 nem fér bele az amerikai meghatározás szerinti craft brewery kategóriába. (Amely meghatározás egyébként borzasztóan béna, és köze nincs a minőséghez. A termelés felső határát illetően érthetetlenül engedékeny, a tulajdonosi szerkezet szempontjából viszont indokolatlanul szigorú.)
A millió hektoliterek számát nézve 2015-ben a 4225 „kézműves” sörfőzde együttesen 12,2 százalékkal részesedett az USA teljes sörtermeléséből. A pénzügyi forgalmat tekintve sokkal durvább a helyzet, ott már a 21 százalékot is meghaladta a „kicsik” részesedése.
Jogos a kérdés, meddig tarthat ez a lendület? Valahol megáll, megállapodik, vagy visszaesés lesz?
És lesz-e valaha nekünk száz kisüzemi sörfőzdénk?

craft-beer-bar.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr108900720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása