Zabhegyező

Az élet vasárnapja

Meglepő páros: sörben sült pisztráng

2016. december 14. 12:40 - Zabhegyezgető

Gasztronómiai közhely, hogy a fehérhúsú halakhoz milyen jól passzolnak a fehérborok. Ám ahhoz, hogy a pisztrángot  barna sörrel párosítsuk, már kell némi bátorság. Amint azt pár napja ígértük, a Sörkönyvből ezúttal egy ilyen merésznek tűnő fogást választottunk, amit akár karácsonyra is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 2 főre: 2 szép pisztráng, liszt, olaj, 4 fej salottahagyma, 3 dkg vaj, 250 ml barna lágersör, turbolya, só

sorben_sult_pisztrang_1024x1012.jpg

Elkészítése: Tisztítsuk és mossuk meg a halakat, sózzuk meg, majd forgassuk meg lisztben. Süssük aranysárgára, és papírtörlőn itassuk le róluk a zsiradékot.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vágjuk össze a hagymát, és óvatosan pirítsuk meg a vajon. Adjuk hozzá a sört, és pároljuk 10 percen át, amíg a folyadék a felére be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá az aprított turbolyát.
Tegyük a halakat kivajazott tűzálló edénybe, és borítsuk be a sörös szósszal. 10-15 percre toljuk a sütőbe. Forrón tálaljuk.

A Sörkönyvről további részleteket tudhat meg itt és itt, online pedig megrendelheti például innen.

Fotó: Pintér Árpád

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr7512047265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása