1 930 000 000, vagyis 1 milliárd 930 millió hektoliter. Globális összefogással nagyjából ennyi sört iszunk meg évente a Föld nevű kocsmában.
Ennek a mennyiségnek körülbelül a kétharmadát tíz országban állítják elő a következő megoszlásban:
Kína: 472 millió,
USA: 224 millió,
Brazília: 139 millió,
Németország: 96 millió,
Oroszország: 78 millió,
Mexikó: 75 millió,
Japán: 54 millió,
Vietnam: 47 millió,
Egyesült Királyság: 44 millió,
Lengyelország: 40 millió Hl éves termelés.
Csak összehasonlításképpen 1985-ben még csak 1,3 milliárd hektoliter volt a Föld országainak éves összproduktuma, ami folyamatosan emelkedve 2013-ra elérte az 1,97 milliárd hektolitert. Az emelkedés elsősorban Ázsiának, azon belül is Kínának és Vietnamnak volt köszönhető. Kínában például az egy főre eső éves sörfogyasztás húsz évvel ezelőtt még nem érte el a 10 litert, jelenleg 35 liter/fő/év körül van. A növekedés üteme azonban már itt is lelassult, és nem kompenzálja túl a világ más részein – főleg Észak-Amerikában és Európában – tapasztalható fogyasztáscsökkenést, így a globális sörpiac is apadt valamelyest az elmúlt három évben.
Sörfőzdék száma globálisan valamivel meghaladja a 19 ezret. 94 százalékuk éves termelése nem haladja meg az 5000 hektolitert, 30 főnél kevesebbet alkalmaznak és tulajdonosi szerkezetükben külső befektető tulajdonrésze nem éri el az 50 százalékot.
Legtöbb sörfőzde az Amerikai Egyesült Államokban van, számuk 2016. végére meghaladta az 5 ezret.
Népességszám arányában sörfőzdékkel legjobban Csehország van ellátva, ahol egymillió lakosra 38 főzde jut. Második az Egyesült Királyság 25, holtversenyben harmadik Németország és az Amerikai Egyesült Államok 16-16 sörfőzdével.