Zabhegyező

Az élet vasárnapja

Furmint Február Mádon

2016. február 13. 09:41 - Melita

A Furmint Február rendezvénysorozat évek óta a legnagyobb és legszervezettebb boros események egyike. Február 20-án a furmint igazi otthonában, Mádon is szeretettel várják a furmintok kedvelőit rengeteg érdekességgel és nagyszerű borokkal.

Tokaj-Hegyalja borvároskájáról, Mádról nehéz elfogultság nélkül beszélni. Rabul ejtő a táj, az építészeti örökség, a helyi borkultúrában élő tudás és történelem, s ami igazán izgalmassá teszi, hogy mindez megújulással, innovációval, minőséggel párosul. Mádon egyre többen gondolják úgy, hogy a termőhelyi adottságok, a sajátos helyi értékek középpontba állítása lehet a jövő útja.
mad_003-kicsi.jpgAki igazán érteni szeretné a mádi borokat, annak szívből ajánljuk, hogy ismerje meg a tájat is, ahol a borok születtek, és az embereket, akik készítették őket. Ezért, ha tehetik, kiránduljanak a Zemplénben, másszanak fel egy sziklahalomra a dűlők fölött, járják be Mád utcáit, nézzék meg a zsinagógát, beszélgessenek a helyi gazdákkal. A következő pohár borra másképp fognak nézni.


Az első Mádi Furmint Február hivatalos programja

16:00 Furmint MasterClass
Szent Tamás Pincészet, Holdvölgy, Gizella Pince Tokaj, Szepsy pincészetek vezetésével.

17:30–22.00 Sétáló kóstoló
Barta, Royal Tokaj, Pelle, Gizella, Sauska, Zsirai, Szepsy, Szent Tamás, Holdvölgy, Demetervin, Ars Vinaria, Basilicus, Degenfeld, Disznókő, Árpádhegy, Szarka, Orosz Gábor pincészetek részvételével.

A sétáló kóstoló mellé háromfogásos street food menü jár, Horváth Gábor, a Gusteau Kulináris Élményműhely séfje jóvoltából.

Cím: Aszúház - Mád, Batthyány u. 53.

Jelentkezés: info@gusteaumuhely.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr628386110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása