Zabhegyező

Az élet vasárnapja

Egymás hegyén…

2016. március 21. 16:05 - Melita

Somló a Gellértben 2016

2016 áprilisában a legújabb somlói borokat újra együtt lehet majd kóstolni a Gellért szállóban, ráadásul  idén a borászok maguk kínálják aktuális és legújabb évjárataikat. Több mint húsz somlói, három tokaji és három balatoni borász egy helyen, egy időben április 8-án 13:00 órától a Gellért-hegy lábánál.

A szervező Somlói Borok Boltja a több mint 80-féle somlói bort kínáló sétálókóstolóval párhuzamosan három szakmai szemináriumot is kínál az érdeklődőknek. Természetesen itt is a Somló áll majd a középpontban: egyrészt szemügyre veszik mint vulkanikus tanúhegyet, másrészt úgy is mint önálló, világszinten is egyedülálló borvidéket. Ez utóbbi vizsgálatnál olyan neves tokaji és balatoni borászok is közreműködnek, akik saját borvidékükön hasonlóan egyedi, főként vulkanikus talajú termőhelyeken dolgoznak.

gell--rt-event-cover.jpg

A szekciókra a maximált vendégszám 25 fő/szeminárium, ezekre beérkezési sorrendben értékesítik a helyeket.
A rendezvény díszvendégei Fekete Béla bácsi és Bori néni a Fekete Pincétől.

Helyszín: Danubius Hotel Gellért, 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

Program

13:00 – Megnyitó, majd sétálókóstoló az emeleti nagyteremben
Borászatok: A nagybajuszú Jász Laci pincéje, Barnabás Pince, Bogdán Pincészet, Clements – Erika Borház, Csetvei Pincészet, Fazekas Borászat, Fekete Pince, Géró Peti pincéje, Györgykovács Imre, Hegedűs – Szabó Pincészet, Kancellár Birtok, Kolonics Pincészet, Marton Pincészet, Somlió Birtok, Somlói Apátsági Pincészet, Somlói Vándor pince, St Margit Pincészet, Szalai Pince, Tornai Pincészet, Tóth Pince, Zsirai Pincészet

Kisterem, különleges borok ültetett kóstolójával egybekötött szemináriumok
13:30 – 15:00 Virtuális Geotúra a Somlón – vulkánunk, ahogy még nem láttad, borok amiket még nem kóstoltál
Dr. Vári Kovács József előadása a Somló geológiájáról, közben régi és különleges muzeális somlói borok kóstolója
15:00-16:30 Tanúhegyek, ha találkoznak – borászok beszélgetnek a Balatonról és a Somlóról
Résztvevő borászatok: Laposa Birtok, Pálffy Pincészet, 2HA a Balatonról,  Barcza Bálint, Tornai Pincészet, Tóth Pince a Somlóról. A kerekasztal-beszélgetés közben a megjelent borászok erre az eseményre kiválasztott borainak kóstolója.
16:30 – 18:00 Vulkánkitörések, ha találkoznak – borászok beszélgetnek Tokajról és a Somlóról
Résztvevők: Berecz Stéphanie, Takács Lajos, Zsirai Kata Tokajból, Kis Tamás , Kolonics Károly és Várszegi György Somlóról. A kerekasztal beszélgetés közben 2013 -as furmintok kóstolása Tokaj és Somló 4 legjellemzőbb, különböző talajtípusú dűlőjéből. Moderátor: Ripka Gergő, a Tokaj Guide Írója
Zárás: 20:00
A rendezvény teljes ideje alatt a vendégek a Gellért szálló különleges, erre az alkalomra összeállított gasztronómiai kínálatából válogathatnak. A belépőjegyek az ételek árát nem tartalmazzák.

Jegyrendelés itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzabhegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr58509780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása